Servicii de Dezinfectie

Dezinfectia reprezinta metoda de decontaminare ce urmareste prevenirea si distrugerea în mediul înconjurator a microorganismelor, în scopul prevenirii si combaterii infectiilor si a bolilor transmisibile.

Pe lânga metoda mecanica, care se impune în fiecare locatie, dezinfectia se realizeaza prin:

Combatere (terapeutica) - ce se efectueaza cu scopul de a combate bolile infectioase sau parazitare din faza incipienta a bolii pâna la lichidarea întregului focar.

Profilaxie (preventie) - ce are ca scop distrugerea eventualilor germeni patogeni care în mod normal constituie microbismul local si se dezvolta influentând negativ starea de sanatate a oamenilor si animalelor.

Substante utilizate pentru dezinfectie

Substantele dezinfectante cu spectru larg virucid si bactericid, care se gasesc în Lista produselor pesticide avizate de profilaxia sanitar-umana, elaborata de Ministerul Sanatatii.

Plan de lucru

Se recomanda ca dezinfectia sa se efectueze urmarind o serie de pasi importanti în neutralizarea agentilor patogeni.

Etapa I - Neutralizare totala a încaperilor, realizata prin nebulizare (dezinfectia inclusiv a foselor septice);

Etapa II - Curatenia încaperilor (se spala grosier);

Etapa III - Dezinfectia prin nebulizare.

Dupa fiecare dezinfectie (recomandabil a doua zi), se recolteaza probe pentru laborator în vederea stabilirii gradului de infestare si a nivelului de actiune a substantei dezinfectante. Va urmari distrugerea microorganismelor animale si vegetale producatoare de boli, precum si a germenilor microbieni, patogeni si a bacteriilor.

Substantele utilizate pentru actiunile de dezinfectie vor face parte din grupele III si IV de toxicitate, cuprinse în lista produselor avizate pentru profilaxia sanitar-umana elaborata de Ministerul Sanatatii.